Dobřanské Pivo je vyráběno proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin, tzn. sladu, chmele a vody. Kapacita celého zařízení Pivovaru Modrá Hvězda Dobřany je přibližně 1 500 hl piva ročně.Veškeré vystavované Dobřanské Pivo se podává jako kvasnicové nefiltrované, tedy mírně zakalené. Zákal je tvořen pivovarskými kvasinkami, které jsou u běžného piva odstraňovány filtrací.
Přitom však kvasinky obsahují značné množství vitamínů a ostatních látek, které příznivě působí na lidský organismus.
Vlastní výroba piva je poměrně složitý proces, který se v podstatě sestává ze tří hlavních fází.
První fáze výroby probíhá ve varně, která je součástí interiéru restaurace. Při ní dochází nejprve pomocí vhodně volených teplot k rozštěpení škrobu obsaženého ve sladu. Následuje oddělení mláta ve scezovací kádi a povaření s chmelem, čímž vzniká tzv. mladina. Celá várka trvá asi 12 hodin pak následuje ochlazení.
Mladina se přečerpá do kvasného tanku, přidají se pivovarské kvasinky a to je počátek druhé fáze – hlavního kvašení, kterétrvá 7 dní. Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo předá do ležáckého tanku,ve kterém probíhá závěrečná fáze výroby, dokvašování neboli zrání piva.Doba zrání závisína původní stupňovitosti – u 12opiva se pohybuje okolo 5 – 6 týdnů. Po ukončení dokvašování se pivo čepuje z ležáckých tanků.